14 oktober, 2014 kl. 12:29 av & inlagd under Utställning.

1-2 november 2014 medverkar Anna Forsberg i Ludivka kommuns konstrunda genom utställningen ”Angeläget” på Ninas Fabrik i Nyhammar.

Anna Forsberg (f 1970) är född i Avesta men har en stor del av sin släkt i Grangärdebygden dit hon själv ofta återvänder. Så ofta hon kan vistas Anna på Fjällmusberget där hon finner både vila och inspiration.

Till vardags bor och arbetar hon i Stockholm. Vid sidan av konsten arbetar Anna som coach och organisationskonsult och använder ofta kreativa uttryck och måleri i arbetet på företag och organisationer. Vi möter henne också som krönikör i Dalarnas Tidningar. All verksamhet är samlat i hennes företag Miliana AB. Och ”Miliana” betyder ”angelägen” eller ”ivrig”.

Om utställningen och verken
”Jag vill dela med mig av innerliga upplevelser, angelägna möten och en känsla av intimitet med mina målningar i utställningen. Det som är viktigt för oss i livet vill vi hålla nära och då försöker jag med måleriet också gå nära. Med penselns hjälp skapas när bilder av känslor och upplevelser. Några av motiven kommer bokstavligen inifrån. Innerst inne i våra ögon finns rymd, norrsken och vintergator.” /Anna Forsberg
”Jag vänder mig hemåt. Ser på marken jag står på och andas.
Hittar den fasta kärnan i mig själv, som man ständigt bär med sig.
Mitt andetag. Och en liten sten i fickan. ”
(Ur beskrivningen av Anna Forsbergs utställning ”Jag vänder mig hemåt”.)